Cześć i czołem. Jak się czujecie? Pada u Was deszcz? Pewnie, że nie! Marzenie ściętej głowy. W tym tygodniu dość przepisowo, ponieważ mam dla Was wyśmienity poradnik: "Jak zrobić wyśmienitą (dietetyczną) pastę jajeczną. U mnie będzie oczywiście bez majonezu, więc zdrowiej, ale również smacznej. Podane składniki pozwalają szczodrze obdarować dwie kanapki chleba typu pumpernikiel. Najlepiej smakuje schłodzona. Na zdjęciu wygląda jak sałatka warzywna, ale przyrzekam, że nią nie jest.. Tak to jest jak zdjęcia robi się kalkulatorem :) No do bierzmy się do dzieła. Let's play a game.
Składniki:
* dwa jajka,
* dwie łyżki stołowe szczypiorku,
* łyżka stołowa jogurtu naturalnego,
* łyżka stołowa mleka.
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, szatkujemy. Dodajmy poszatkowany szczypiorek, mleko i jogurt naturalny.
2. Wszystko mieszamy.
3. Podawać na zimno i dobrym pieczywem. Smacznego :)
W końcu przepis bez majonezu. Nie dość, że jest tuczący to jeszcze psuje smak sosów i past :D
OdpowiedzUsuńDobra jest jeszcze taka pasta z plackami ziemniaczanymi, chociaż ja je jem na słodko ;)
Mega ta pasta . Kiedyś juz ją jadłem . Smakuje mi
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na fejsa ;) https://www.facebook.com/FLARRI?ref=hl
Kiedyś bardzo lubiłam pastę jajeczną ale ostatnio jakoś o niej zapomniałam :D Dzięki za przypomnienie :D
OdpowiedzUsuńPasty jajeczne rządzą! :)
OdpowiedzUsuńU nas chłodno i przyjemnie :) W nocy były mocne buuurze :)
OdpowiedzUsuńPastę jajeczną zawsze lubiłyśmy a to dlatego, że w domu nikt jej nie robił a w szkolę co chwilę ktoś miał z nią bułkę, więc to był tak jakby "owoc zakazany - podstawówki" :P Git, że bez majonajzu xD
Uwielbiam <3 z ogórkiem kiszonym też jest genialna
OdpowiedzUsuńmniam !
OdpowiedzUsuńCzuję się... klejąco :D Rany, właśnie uświadomiłaś mi, jak dawno nie jadłam pasty jajecznej z prawdziwego zdarzenia. A tak bardzo ją lubię! <3 Przepis baaaardzo prosty, więc chyba już wiem, co niedługo zagości na śniadanie na moim stole :)
OdpowiedzUsuńJa pastę jajeczną robię w taki sposób, że jajka trę na małych oczkach tarki, wtedy ta pasta jest bardziej ...jak pasta ;) ;) ;) Już jakiś czas jej nie robiłam, muszę zrobić...może jutro? ;) Pozdrowionka :)
OdpowiedzUsuńJezu uwielbiam tą sałatke !
OdpowiedzUsuńZapraszam na naszego bloga może też Cię coś zaskoczy ;) ---------> http://alohakm14.blogspot.com/
Przypomniałaś mi, że coś takiego w ogóle istnieje. Koniecznie muszę zrobić! ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pastę jajeczną! Tylko ja ugotowane jajka z majonezem ugniatam, dodaję pokrojoną w kostkę wędlinę oraz posiekany szczypiorek :) Często robimy również pastę rybną.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie rzeczy! Moja mama czasem robi pastę rybną, którą wcinam, aż mi się uszy trzęsą. Takiej domowej pasty jajecznej jeszcze nie robiłyśmy, więc koniecznie trzeba wypróbować - idealne do letnich kanapek :)
OdpowiedzUsuńrude-pioro.blogspot.com
Uwielbiam pastę jajeczna ;) tylko trochę inaczej u mnie to wygląda ;) bardziej fat niż fit ;)
OdpowiedzUsuńBuziaki!
Uwielbiam absolutnie jajeczną pastę! :-)
OdpowiedzUsuńMniam! Jutro zrobię na śniadanko :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pastę jajeczną :D najbardziej z chlebkiem i majonezem :D aż się głodna zrobiłam :)
OdpowiedzUsuńObserwuję :)
Mniam, mniam, mniam! Uwielbiam takie pasty :) jestem totalnym jajkożercą, więc dla mnie idealna :)
OdpowiedzUsuńJajka uwielbiam pod każdą postacią mniam :)
OdpowiedzUsuńPycha :) Pomyślałam o zblendowanu jej - byłaby bardziej pastowata :)
OdpowiedzUsuńLubię takie pyszne i szybkie pasty :-) pozdrowionka :-)
OdpowiedzUsuńZrobię na pewno ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pastę jajeczną! Mogłabym jeść ją codziennie :)
OdpowiedzUsuńWspaniała pasta jajeczna! :D
OdpowiedzUsuńŚwietny blog - obserwuję! :)
Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)